timo_tiainen.jpgcandle_p.gifTimo Tiainen

IN MEMORIAM

Timo Eero Tapani Tiainen syntyi Säämingin Ahvionsaaressa 30.06.1943.

Hän menehtyi pitkään sairastettuaan Savonlinnassa Vapunaattona 30.04.2013.

Kahden kuukauden päähän suunnitellut 70-vuotisjuhlat jäivät juhlimatta.

Timon kouluvuodet kuluivat lähinnä Savonlinnassa, mutta haluamaansa opettajan virkaan hän sai opettajankelpoisuuden Itä-Suomen Seminaarista Joensuussa 1966.

Syksyllä 1968 Timolle tarjottiin Kerimäen kunnan Kansalaiskoulun metallityön opettajan väliaikaista virkaa.

Hän otti tehtävän vastaan vuodeksi.

Hän sai Kirkonkylänkoulun luokanopettajan vakinaisen viran, josta koulu-uudistuksen myötä, 1975 siirrettiin peruskoulun opettajan virkaan. Rehtori Antero Happosen siirryttyä eläkkeelle 1993. Timolle siirtyi rehtorin vastuu.

Ennen rehtoriksi siirtymistään Timo Tiainen määrättiin Yrjö Kuparisen jälkeen Kerimäen kunnan koulutoimenjohtajaksi. Tämä pesti kesti 18 kuukautta.

Vuodesta 1968 – 1969 tuli hänelle työsarka, josta tuli koko työelämän kestävä komennus - eläkkeelle siirtymiseen saakka, vuoteen 2003.

Eläkkeelle siirtyminen toi tullessaan jälleen uuden harrastuksen. Hän ryhtyi tutkimaan sukunsa juuria.

Timo Tiainen oli mukana monissa toimissa ja toimi niissä aktiivisesti ja aina häntä tarvittiin.

SPR:n Kerimäen ensiapuryhmän perustajajäsen ja SPR:n Kerimäen osaston puheenjohtajana hän toimi usean vuoden ajan vuodesta 1984 alkaen.

Toiminnasta hänet palkittiin harvinaisella Tasavallan Presidentin myöntämällä pronssisella ansiomerkillä.

Kun Kerimälle perustettiin toinen lionsklubi, LC-Kerimäki / Puruvesi 1979, oli Timo Tiainen klubin perustajajäsen ja ensimmäinen presidentti. Hän toimi aktiivisesti klubinsa toiminnassa ollen lähes kaikkien toimikuntien johtajana vuorollaan. Timo suunnitteli klubin pöytästandaarin, joka on arvokkain klubin myöntämä kunnianosoitus standaarin saajalle.

Myös Piirihallintoon hän osallistui lohkon – ja alueen puheenjohtajana.

Hänelle myönnettiin ensimmäisenä klubissaan Melvin Jones jäsenyys. Se on korkein huomionosoitus jonka kansainvälinen järjestö voi antaa.

Timo Tiainen oli hyvin Isänmaallinen. Hän osallistui aktiivisesti reserviläistoimintaan.

Kerimäen reserviläisten puheenjohtajana hän toimi 1970-1990 luvulla. Hän osallistui lukuisiin reserviläistapahtumiin, mm. Kerimäellä järjestetyn maakunnallisen maanpuolustusjuhlan järjestelytoimikunnan puheenjohtajana sekä 1996 perustetun reserviyksikön, Raikuun Sissit kouluttajana. Rakuunakillan johtokuntaan hän kuului 1980 -1990 luvuilla.

Sotilasarvoltaan Timo Tiainen on kapteeni.

Kerimäen Mieslaulajien jäsen Timo Tiainen on ollut vuodesta 1968 alkaen.

Hän on toiminut kuoron puheenjohtajana 1978 – 1985. kuoron sihteerinä 1997 – 2012.

Kuoromme matkanjohtajana hän on ollut aina, olipa matka kotimassa tai ulkomailla. Hän on kuulunut työryhmään, joka on suunnitellut matkat, niiden reitit ja aikataulut. Tinkimättömällä tavallaan hän on myös pitänyt joukkonsa kurissa ja aikatauluista on pidetty huoli.

Kuoromme rintamerkin suunnittelussa hänellä oli vahva osa. Rintamerkistä toteutettiin myöhemmin kuorolaisille jaettava vuosimerkki ja kuoron kunniamerkki. Timo suunnittteli myös kuoromme lipun.

Hän on kuulunut muun muassa SULASOL: in Liittovaltuustoon 1987 – 1992, toiminut Etelä-Savon piirin puheenjohtajana 1986 -1989 sekä kuulunut Mieskuoroliiton hallitukseen 1988- 1992.

Ansioistaan kuorossa ja mieskuoroliitossa hän on saanut monia kunniamerkkejä sekä huomionosoituksia. Niistä mainittakoon mm. Mieskuoroliiton pöytästandaari ja Mieskuoroliiton erityisansiomerkki sekä kuoron ansiomerkki ja pienoislippu.

Timo Tiainen on ollut hyvin toimintavalmis ja sekä työssään opettajana että harrastuksissaan tasapuolisesti kaikki toiset huomioiva. Hän on ollut esimerkillinen vastuunkantaja ja tarmokas sekä ystävällinen auttaja ja tukija.

Häntä jäämme kaipaamaan.

Esko Ijäs

Timon naapuri, työtoveri, Kerimäen Mieslaulajien jäsen.


Jos haluat sytyttää Timolle virtuaalisen osanottokynttilän, paina tästä tai klikkaa tekstin alussa olevaa kynttilän kuvaa.